Image
Image

Nieuws over onze club en de door ons georganiseerde activiteiten

Hieronder vindt je nieuws over all onze bezigheden en de leuke activiteiten die we organiseren om goede doelen te steunen of om gewoon medemensen of onze omgeving te helpen.

09jan

1.300 pakken koffie voor de Voedselbank

| Terug|

De Wijchenaren hebben hun Douwe Egberts-koffiepunten niet weggegooid. De Lionsclub Wijchen en de Voedselbank Wijchen-Beuningen hebben maar liefst 781.000 koffiepunten geteld. Douwe Egberts geeft voor elke 600 punten een pak koffie aan de betreffende voedselbank en dat zijn er dit jaar voor Wijchen (en Beuningen) 1.300. Voor het eerst werd er in Beuningen ook ingezameld. De Voedselbank is namelijk in beide gemeenten actief. De actie van vorig jaar bracht weliswaar meer op, maar toen is een jaar overgeslagen. De Lionsclub deed het nu voor de vierde keer samen met de voedselbank. In de maand december stonden hiervoor speciale dozen bij de HEMA en de grote supermarkten in de wijken van Wijchen (en Beuningen). De coördinatoren Jos van der Knaap en Peter Coolen van respectievelijk de Lions en de voedselbank willen graag alle mensen die hun punten hebben verzameld, en vaak ook nog tevoren geteld, bijzonder bedanken. “Het is heel veel werk om bijna 800.000 punten te tellen en als mensen tevoren al op een briefje aangeven hoeveel punten hun envelop of plastic zak bevat dan scheelt dat veel telwerk. Elk Jaar neemt het aantal tevoren getelde punten toe en dat is geweldig”.  De voedselbank heeft aangegeven erg blij te zijn met deze geslaagde actie. Er is juist veel vraag naar koffie en de voorraad van de vorige actie was nagenoeg op.

Heeft u nog oud of vreemd geld waar u iets goeds mee wilt doen dan kunt u dat bij de Albert Heijn inleveren. Er staat daarvoor een speciale zuil van de Lionsclub bij de informatiebalie. De opbrengst van de actie is voor oogoperaties in de derde wereld: Fight for sight. Bij oud geld gaat het om bijvoorbeeld geld uit het guldenstijdperk. Vreemd geld is al het geld dat buitenlands is, dat u nog over heeft van vakanties of iets dergelijks. Voor u misschien kleine hoeveelheden, maar bij elkaar opgeteld kunnen er in bijvoorbeeld Afrika veel mensen mee geholpen worden met oogproblemen. Personeel van de KLM dat de hele wereld over vliegt wisselt vreemde valuta in het betreffende land in voor dollars en dat wordt uiteindelijk via de wereldorganisatie van de Lions ingezet voor oogoperaties. Eerdere acties van de Lions hebben in Wijchen tientallen kilo’s aan muntgeld opgeleverd en papiergeld uit wel 100 landen. Het papiergeld graag in een envelop zonder paperclip.

Afbeelding1

(v.l.n.r. Peter Coolen en Erni Drissen van de voedselbank en Jos van der Knaap van de Lions Wijchen met een eerder resulltaat.)

Afbeelding2De Lions organiseren elk jaar acties om geld voor het goede doel in te zamelen, zoals voor de Vincentiusvereniging en de Voedselbank met de inzet van de energiecompensatie, maar ook steken  ze de handen uit de mouwen bij bijvoorbeeld zorgboerderij De Hagert of het opruimen van het vennengebied.

(Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van der Knaap 06 133 135 16)

Gerelateerd

Jaarverslag 2023 oud en vreemd geld

Jaarverslag 2023 oud en vreemd geld

Bijna iedereen heeft al jaren vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee ...

Read More >
Nieuwe Lionssite

Nieuwe Lionssite

Er is hard gewerkt aan onze nieuwe Lionsclub Wijchen site en het resultaat mag er wezen

Read More >
Empty
Click + to add content