De geef een bloem(etje)

Voor Wijchen
          Door Wijchen

Challenge


De Geef een bloem(etje) 
#
VoorWijchenDoorWijchen Challenge 

Wil jij in deze tijd een bijdrage leveren aan senioren die in een sociaal isolement zitten en hen een glimlach bezorgen?   Doe mee aan de ‘Voor Wijchen door Wijchen’ Challenge van Lionsclub Wijchen in samenwerking met de werkgroep Soamen op ‘n Benkske.

01
(Pluk en) geef een bloem(etje) aan iemand die je lief hebt en verras

Pluk een bloemetje uit je tuin, uit het gras of uit de vaas en geef 'm aan iemand die je mag. Maak hier een foto of filmpje van en deel het op Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp of andere social media.

02
Doneer vervolgens via www.geef.nl €5-, of meer ten behoeve van Soamen op ´n Benkske

Doneer vervolgens  €5-, of meer ten behoeve van Soamen op ´n Benkske. Dan brengen de Lions een boeket naar ouderen die behoefte hebben aan wat meer aanspraak en die dit erg zullen waarderen.

03
Nomineer tenslotte vijf mensen om dit ook te doen

Nomineer tenslotte vijf mensen om dit ook te doen, met de #VoorWijchenDoorWijchen. Je steunt het goede doel en verrast jouw mede Wijchenaren!

 

Deel een leuke foto waarbij je je bloem(etje) geeft en nomineer snel 5 nieuwe mensen om mee te doen.

Probeer om iedere Wijchenaar, oud Wijchenaren, maar ook mensen die ooit in Wijchen zijn geweest, een bloemetje te laten geven. Zo kan er een leuk bedrag bij elkaar komen, waarmee Lionsclub Wijchen samen met de werkgroep "Samen op 'n benkske" zoveel mogelijk ouderen een bosje bloemen kunnen bezorgen. Bij ouderen waar het krijgen van een bosje bloemen niet vanzelfsprekend is en die we met wat aanspraak zo een fijne dag kunnen bezorgen!

      
 

Een groot aantal bossen zijn al uitgedeeld.

Lionsclub wijchen heeft al een groot aantal bossen uitgedeeld en vele veraste en blije gezichten veroorzaakt. Een klein gebaar wat veel teweeg brengt. Zorg dat we nog meer bossen rond kunnen brengen en doneer een bedrag en zeg het voort via social media. 

Nomineer en Challenge 5 andere mensen die je kent !!

  

Je verrast een geliefde of iemand die je mag En je geeft ouderen die het nodig hebben even een fijne dag

  • Opbrengst Challenge
  • Waarom juist nu

Van het ingezamelde geld zal onder de groep van meer dan 175 Wijchenaren, die bij Soamen op ’n Benkske zijn aangesloten, een bos bloemen persoonlijk worden afgeleverd door leden van de Lionsclub Wijchen en de werkgroep Soamen op ’n Benkske. Tegelijkertijd wordt er ook een praatje gemaakt.

De opbrengst is om de bloemen te kunnen bekostigen en hiermee de ruim 175 ouderen een hart onder de riem te steken. Het zijn senioren – vaak eenzaam - die meer dan ooit behoefte hebben aan contact en voor wie het in verbinding staan met de omgeving van cruciaal belang is in de van hun leven.

In deze tijd van crisis en onmacht, kampen senioren met een sociaal isolement. Lionsclub Wijchen komt met het initiatief om deze senioren een hart onder de riem te steken en start de challenge #VoorWijchenDoorWijchen in samenwerking met de werkgroep Soamen op ’n Benkske. Wijchenaren worden opgeroepen om deel te nemen aan dit initiatief door mee te doen aan de challenge.

Echter, contact op afstand is nooit een volwaardige vervanging van een echte ontmoeting. Juist in deze tijd zijn er veel mensen die meer dan ooit behoefte hebben aan persoonlijk contact en verbinding. De Lions leden bundelen hun krachten en deze worden ingezet om de doelgroep een glimlach te bezorgen.

Samen op 'n benkske

Niet alleen op een bankje zitten maar samen op een bankje dat is het motto van de werkgroep “Soamen op ’n Benkske”. Samen iets gezelligs ondernemen met mensen waar je, je thuis bij voelt. 

Voor een deel van de Wijchenaren is dat samen niet vanzelfsprekend en duren de doordeweekse dagen lang. Een groep die niet zo goed alleen de drempel over durft te stappen bij activiteiten. 

“Soamen op ‘n Benkske” zet zich voor deze inwoners van de gemeente Wijchen in, en organiseert terugkerende activiteiten om mensen bij elkaar te brengen. Of zoals met deze actie, om er voor te zorgen dat er aandacht is voor ouderen die wat meer aandacht nodig hebben. Ze even een goed gevoel geven. 

      
 


Meld iemand aan

Kent u iemand die wellicht in aanmerking komt voor Soamen op ‘n Benkske? Ken je iemand die je graag uit zijn sociale isolement wil helpen? Na overleg, of hij of zij er prijs op stelt, kun je deze persoon opgegeven voor Soamen op ’n Benkske, door heet formulier in te vullen.

Iemand van de werkgroep neemt dan contact met je op om te kijken of deze persoon bij de stichting past en wellicht een deur voor deze persoon geopend kan worden om met andere in contact te komen.

© 2020 Lionsclub Wijchen